گلیوبلاستوما

تومور
گلیوبلاستوما مولتی فرم (GBM)

کارموستینمولتی فرم (GBM)، شایع‌ترین تومور بدخیم مغزی اولیه است. گلیوبلاستوما از تومورهای درجه IV است. تومور گلیوبلاستوما مولتی فرم نوعی آستروسایتوم است و در سلول‌هایی به نام آستروسایت‌، ایجاد می‌شود. آستروسایت‌ها به حمایت از سلول‌های عصبی و حمل مواد مغذی به آنها کمک می‌کنند. گلیوبلاستوما به ندرت متاستاز می‌دهد و به ندرت نیز درمان می‌شود. درمان مؤثر و سریع، می‌تواند به بسیاری از افراد کمک کند تا با کنترل رشد تومور، عمر طولانی تری داشته باشند.

اگرچه اکثر بیماری گلیوبلاستوما تقریبا به طور انحصاری در مغز رخ می‌دهند،  اما آن‌ها همچنین می‌توانند در ساقه مغز، مخچه و نخاع ظاهر شوند. ۶۱٪ از گلیوم اولیه در چهار لوب مغز رخ می‌دهد: 

فرونتال ۲۵٪
تمپورال ۲۰٪
جداری ۱۳٪
پس سری ۳٪

شواهد نشان می‌دهد که GBM ممکن است از چندین نوع سلول با ویژگی‌های مشابه سلول‌های بنیادی عصبی ناشی شوند.

علم مدرن مغز دریافته است که تفاوت های ژنتیک بسیاری بین انواع گلیوبلاستوم ها وجود دارد که در طولانی تر شدن عمر بیمار تاثیر دارند . مهمترین آنها MGMT Promotor Methylation ، IDH1/2 ، P53 ، EGFR-Receptor میباشند. 

وجود MGMT Promotor Methylation در تومور ، عمر متوسط بیمار را دوبرابر میکند زیرا حساسیت تومور را به شیمی درمانی زیاد میکند.گروهی از گلیوبلاستوما از گلیوم های درجه پایینتر به گلیوبلاستوما تبدیل میشوند که معمولا در افراد مسنتر شایع است. گروه دیگری از گلیوبلاستوما ، از اول گلیوبلاستوما هستند که معمولا در بیماران جوانتر شایع هستند و رشد سریعتری دارند

علائم گلیوبلاستوما

۱- اختلال در تعادل و راه رفتن
۲- نوسانات خلقی
۳- اختلال در تکلم
۴- اختلالات حافظه
۵- تشنج
۶- تغییر حس
۷- اختلال در تمرکز
۸- اختلال در بینایی
۹- ضعف
بسیاری از علائم GBM به آرامی ایجاد می‌شوند و به تدریج با گذشت زمان بدتر می‌شوند. این علائم در ۲۵٪ از بیماران ظاهر می‌شود و می‌تواند در مراحل بعدی بروز کند. 

تشخیص گلیوبلاستوما

تصویر برداری تشخیص اولیه ممکن است شامل توموگرافی کامپیوتری (CT) یا رزونانس مغناطیسی باشد. در MRI رنگی ، تقریبا همه GBM ها با کنتراست گادولینیوم افزایش می‌‎یابند و نشان می‌دهند توده ای با شکل نامنظم با حلقه‌ای متراکم از افزایش و مرکز نکروتیک، یک ویژگی بارز GBM است. وجود نکروز برای تشخیص گلیوبلاستوما مورد نیاز است.

درمان گلیوبلاستوما

درمان GBM تازه تشخیص داده شده نیاز به یک رویکرد چند رشته‌ای دارد. استاندارد فعلی درمان شامل حداکثر برداشتن جراحی ایمن ، با یا بدون جراحی هوشیار مغز بسته به مکان تومور، و به دنبال آن پرتو درمانی همزمان با شیمی درمانی تموزولوماید (TMZ)، یک عامل شیمی درمانی آلکیله کننده خوراکی می باشد. برای عود تومور ، به غیر از جراحی گلیوبلاستوما، میتوان از داروی bevacizumab که از رشد عروق تومور جلوگیری میکنند استفاده کرد. در بعضی موارد، پس از برداشتن تومور، میتوان قرص های حاوی شیمی درمان کارموستین را در محل برداشت تومور برای جلوگیری از عود تومور استفاده کرد. رژیم غذایی کتوژنیک برای بیماران توصیه میشود. میدان های الکتریکی متناوب با شدت کم از طریق چسب های خاص که بر روی پوست و در محل حذف تومور قرار میگیرند میتوانند از شدت عود تومور بکاهند. این نوع درمان Tumor Treating Fields (Novocure) نامیده میشود.

شایعترین تومور بدخیم اولیه سیستم عصبی مرکزی که در نخاع یا مغز بروز می‌کند.

تومور
بیشتر
گلیوبلاستوما مولتی فرم (GBM)
گلیوبلاستوما مولتی فرم (GBM) کارموستین مولتی فرم (GBM)، شایع‌ترین تومور بدخیم مغزی اولیه است. گلیوبلاستوما از تومورهای درجه IV است. گلیوبلاستوما مولتی فرم نوعی آستروسایتوم است و در سلول‌هایی به نام آستروسایت‌، ایجاد می‌شود. آستروسایت‌ها به حمایت از سلول‌های عصبی و حمل مواد مغذی به آنها کمک می‌کنند. گلیوبلاستوما به ندرت متاستاز می‌دهد و به ندرت نیز درمان می‌شود. درمان مؤثر و سریع، می‌تواند به بسیاری از افراد کمک کند تا با کنترل رشد تومور، عمر طولانی تری داشته باشند. اگرچه اکثر  گلیوبلاستوم ها  تقریبا به طور انحصاری در مغز رخ می‌دهند،  اما آن‌ها همچنین می‌توانند در ساقه مغز، مخچه و نخاع ظاهر شوند. ۶۱٪ از گلیوم اولیه در چهار لوب مغز رخ می‌دهد:  فرونتال ۲۵٪ تمپورال ۲۰٪ جداری ۱۳٪ پس سری ۳٪ شواهد نشان می‌دهد که GBM ممکن است از چندین نوع سلول با ویژگی‌های مشابه سلول‌های بنیادی عصبی ناشی شوند. علم مدرن مغز دریافته است که تفاوت های ژنتیک بسیاری بین انواع گلیوبلاستوم ها وجود دارد که در طولانی تر شدن عمر بیمار تاثیر دارند . مهمترین آنها MGMT Promotor Methylation , IDH1/2 , P53 , EGFR-Receptor میباشند.  وجود MGMT Promotor Methylation در تومور , عمر متوسط بیمار را دوبرابر میکند زیرا حساسیت تومور را به شیمی درمانی زیاد میکند.گروهی از گلیوبلاستوما از گلیوم های درجه پایینتر به گلیوبلاستوما تبدیل میشوند که معمولا در افراد مسنتر شایع است. گروه دیگری از گلیوبلاستوما , از اول گلیوبلاستوما هستند که معمولا در بیماران جوانتر شایع هستند و رشد سریعتری دارند علائم گلیوبلاستوما ۱- اختلال در تعادل و راه رفتن ۲- نوسانات خلقی ۳- اختلال در تکلم ۴- اختلالات حافظه ۵- تشنج ۶- تغییر حس ۷- اختلال در تمرکز ۸- اختلال در بینایی ۹- ضعف بسیاری از علائم GBM به آرامی ایجاد می‌شوند و به تدریج با گذشت زمان بدتر می‌شوند. این علائم در ۲۵٪ از بیماران ظاهر می‌شود و می‌تواند در مراحل بعدی بروز کند.  تشخیص گلیوبلاستوما تصویر برداری تشخیص اولیه ممکن است شامل توموگرافی کامپیوتری (CT) یا رزونانس مغناطیسی باشد. در MRI رنگی , تقریبا همه GBM ها با کنتراست گادولینیوم افزایش می‌‎یابند و نشان می‌دهند توده ای با شکل نامنظم با حلقه‌ای متراکم از افزایش و مرکز نکروتیک , یک ویژگی بارز GBM است. وجود نکروز برای تشخیص  گلیوبلاستوما  مورد نیاز است. درمان گلیوبلاستوما درمان GBM تازه تشخیص داده شده نیاز به یک رویکرد چند رشته‌ای دارد. استاندارد فعلی درمان شامل حداکثر برداشتن جراحی ایمن , با یا بدون جراحی هوشیار مغز بسته به مکان تومور, و به دنبال آن پرتو درمانی همزمان با شیمی درمانی تموزولوماید (TMZ)، یک عامل شیمی درمانی آلکیله کننده خوراکی می باشد. برای عود تومور , به غیر از جراحی , میتوان از داروی  bevacizumab که از رشد عروق تومور جلوگیری میکنند استفاده کرد. در بعضی موارد, پس از برداشتن تومور, میتوان قرص های حاوی شیمی درمان کارموستین را در محل برداشت تومور برای جلوگیری از عود تومور استفاده کرد. رژیم غذایی کتوژنیک برای بیماران توصیه میشود. میدان های الکتریکی متناوب با شدت کم از طریق چسب های خاص که بر روی پوست و در محل حذف تومور قرار میگیرند میتوانند از شدت عود تومور بکاهند. این نوع درمان Tumor Treating Fields (Novocure ) نامیده میشود.
جراحی مغز
بیشتر
آستروسیتوما
آستروسیتوما آستروسیتوما نام دیگر تومور گلیوما می باشد. انواع آستروسیتوما آستروسیتوما شامل دو نوع درجه پایین (آهسته رشد) و درجه بالا (سریع رشد) است. آستروسیتومای درجه پایین آستروسیتوم پیلوسیتیک (درجه ۱) آستروسیتومای منتشر (درجه ۲) آستروسیتومای درجه بالا آستروسیتوم آناپلاستیک (درجه ۳) گلیوبلاستوما (درجه ۴) آستروسیتومای درجه پایین درجه اول تومور آستروسیتوما کاملاً خوش‌خیم است و در اطراف هیپوتالاموس، مخچه، و اعصاب چشم قرار دارد. معمولاً در بیماران جوان رخ می‌دهد؛ و گاهی مواقع سیستیک است. درجه دوم این تومور، نسبت به درجه سه و چهار کمتر بدخیم است و تا سال‌ها برای بیمار مشکلی پیش نمی‌آورد. اگر درجه دوم تومور آستروسیتوما درمان نشود، پس از چند سال به درجه‌های بالاتر تغییر می‌کند و تبدیل به آستروسیتومای آناپلاستیک (گرید سه آستروسیتوما) و گلیوبلاستوما (گرید چهار) می‌شود. درمان آستروسیتوما ی درجه پایین از طریق جراحی تومور آستروسیتوما امکان‌پذیر است. آستروسیتومای درجه بالا آستروسیتومای درجه ۳ و درجه ۴ از نوع آستروسیتومای درجه بالا هستند. آستروسیتومای درجه ۳ تحت عنوان آستروسیتومای بدخیم و آناپلاستیک نیز معرفی می‌شود و بیشتر در افراد میانسال دیده می‌شود. آستروسیتومای درجه ۴ که تحت عنوان گلیوبلاستوما مولتی فرم نیز شناخته می‌شود، سریع‌ترین رشد را در بین انواع تومورهای آستروسیتوما دارد و در افراد ۵۰ تا ۸۰ سال، رایج‌تر است. تشخیص آستروسیتوما برای تشخیص آستروسیتوما از آزمایش‌های زیر استفاده می‌شود: ۱- ام آر آی: این آزمایش می‌تواند به یافتن تومورها، نواحی متورم خون و نواحی تحت تٔثیر سکته کمک کند. همچنین می‌تواند اعصاب و عروق خونی اطراف تومور را نشان دهد. ۲- سی تی اسکن: این آزمایش می‌تواند به یافتن نواحی خونریزی، تغییرات استخوان جمجمه و رسوبات کلسیم کمک کند. ۳- طیف سنجی تشدید مغناطیسی (MRS): این آزمایش فرآیندهای بیوشیمیایی را در قسمت‌های مختلف مغز اندازه گیری میکند. میتوان آن را به عنوان بخشی از MRI انجام داد. ۴- بیوپسی سوزنی: از این روش برای هدایت سوزن به داخل تومور استفاده می‌شود؛ تا قطعه کوچکی از تومور برای آزمایش خارج شود. ۵- آزمایش خون یا سایر آزمایش‌ها: بقیه انواع آزمایش‌ها، می‌توانند به نشان دادن میزان عملکرد اندام‌های خاص کمک کنند و تصوری از سلامت کلی بیمار ارائه دهند.
جراحی مغز
بیشتر
نوروم آکوستیک
نوروم آکوستیک یکی از تومورهای خوش‌خیم عصب هشتم جمجمه‌ای، تومور مغزی نوروم آکوستیک (سی پی انگل) یا شوآنوم وستیبولار است. تومور نوروم آکوستیک معمولاً از سلول‌های قدامی عصب جمجمه‌ای به وجود می‌آید و فشار زیادی به اعصاب مخچه وارد می‌کند. انواع تومور نوروم آکوستیک تومور نوروم آکوستیک در انواع متناوب و ارثی رخ می‌دهد. اکثر بیماران مبتلا به نوروم آکوستیک، به نوع متناوب مبتلا هستند. سندرم ارثی نوروم آکوستیک، نوروفیبروماتوزیس نوع دوم نامیده می‌شود. ۵ درصد از بیماران مبتلا به نوروم آکوستیک، سندرم ارثی دارند. علل تومور نوروم آکوستیک علت بروز تومور نوروم آکوستیک، نامشخص است. طبق تحقیقات انجام شده، یکی از دلایل تشخیص تومور نوروم آکوستیک ، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض پارازیت تلفن همراه است. درمان نوروم آکوستیک برای درمان تومور نوروم آکوستیک، سه روش متداول وجود دارد: ۱- معاینه مستمر ۲- جراحی ۳- پرتو جراحی با توجه به وضعیت تومور، عملکرد اعصاب صورت بیمار و سلامت شنوایی، پزشک تشخیص می‌دهد که از چه نوع درمانی استفاده کند. اگر بیمار مبتلا به نوروم آکوستیک خفیف باشد، لازم است تا هرسال برای بررسی وضعیت تومور، تصویربرداری انجام شود. سپس با توجه به سایز تومور نوروم آکوستیک، نوع درمان مشخص خواهد شد. پرتوجراحی در پرتوجراحی، تومور نوروم آکوستیک را با پرتوهای همگرا با انرژی بالا هدف گذاری می‌کنند. به کمک پرتو جراحی، رشد تومور کنترل می‌شود؛ به این معنی که رشد تومور یا کاهش می‌یابد یا متوقف می‌شود. اگر این نوع از درمان طولانی شود؛ عوارض زیر را به همراه خواهد آورد: ۱- نکروز مغز (بافت مردگی مغز) ۲- آسیب به اعصاب جمجمه ۳- گلیوبلاستوم مولتی فرم یا گلیوبلاستوما جراحی تومور نوروم آکوستیک اکثر افراد مبتلا به نوروم آکوستیک، به کمک جراحی درمان می‌‎شوند. به کمک جراحی، کوچک‌ترین تومور هم مشخص می‌شود و برداشته می‌شود. نوع جراحی بستگی به مکان و هم‌ چنین اندازه تومور دارد. معمولاً به کمک جراحی، برداشتن کامل تومور امکان پذیر است. عمل جراحی تحت بیهوشی کامل انجام پذیر خواهد بود. اگر پزشک تشخیص دهد که جمجمه نیاز به باز شدن دارد، در نتیجه موی سر را می‌تراشند.  جدیداً این جراحی کمی متفاوت انجام می‌شود؛ شکافی بسیار کوچک در جمجمه و در نزدیکی گوش ایجاد می‌کنند. برای برداشتن تومور نوروم آکوستیک، باید رگ‌ها، اعصاب و تومور بیمار به کمک آندوسکوپی کاملاً ارزیابی شوند، که تومور بدون آسیب رساندن به بافت‌های دیگر برداشته شود. لنفوم‌های اعصاب مرکزی این لنفوم‌ها از مراکز لنفاوی بدن می‌آیند؛ اما در بقیه قسمت‌های بدن هم وجود دارند. این لنفوم مشخصاً در مغز قرار دارد و نسبت به گلیوما کم‌تر بدخیم‌ است. این بیماری با مصرف داروهای استروئیدی مثل کورتون و اشعه درمانی درمان می‌شود. برای تشخیص این بیماری از بیوپسی استفاده می‌شود و گاهی توسط جراح درآورده می‌شود. افراد مبتلا به این بیماری نهایتاً دو تا سه سال زنده می‌مانند.
جراحی مغز
بیشتر
شوانوم وستبولار / دهلیزی ( نوروم آکوستیک )
شوانوم وستبولار / دهلیزی (نوروم آکوستیک) یکی از تومورهای خوش خیم عصب هشتم جمجمه‌ای، تومور مغزی نوروم آکوستیک (سی پی انگل) یا شوآنوم وستیبولار است. تومور نوروم آکوستیک معمولاً از سلول‌های بالایی عصب جمجمه‌ای به وجود می‌آید و فشار زیادی به اعصاب مخچه وارد می‌کند.  انواع تومور نوروم آکوستیک تومور نوروم آکوستیک در انواع متناوب و ارثی رخ می‌دهد. اکثر بیماران مبتلا به نوروم آکوستیک، به نوع متناوب مبتلا هستند. سندرم ارثی نوروم آکوستیک، نوروفیبروماتوزیس نوع دوم نامیده می‌شود. ۵ درصد از بیماران مبتلا به نوروم آکوستیک، زمینه‌های ارثی دارند. علل تومور نوروم آکوستیک علت بروز تومور نوروم آکوستیک، نامشخص است. طبق تحقیقات انجام شده،  یکی از دلایل  تشخیص تومور نوروم آکوستیک ، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض پارازیت تلفن همراه است. درمان نوروم آکوستیک برای درمان تومور نوروم آکوستیک، سه روش متداول وجود دارد؛ که عبارت‌اند از: ۱- معاینه مستمر ۲- جراحی ۳- پرتو جراحی با توجه به وضعیت تومور، عملکرد اعصاب صورت بیمار و سلامت شنوایی، پزشک تشخیص می‌دهد که از چه نوع درمانی استفاده کند. اگر بیمار مبتلا به نوروم آکوستیک خفیف باشد، لازم است تا هرسال برای بررسی وضعیت تومور، تصویربرداری انجام شود. سپس با توجه به سایز تومور نوروم آکوستیک، نوع درمان مشخص خواهد شد. پرتوجراحی در پرتوجراحی، تومور نوروم آکوستیک را با پرتوهای همگرا با انرژی بالا هدف گذاری می‌کنند. به کمک پرتو جراحی، رشد تومور کنترل می‌شود؛ به این معنی که رشد تومور یا کاهش می‌یابد یا متوقف می‌شود. اگر این نوع از درمان طولانی شود عوارض زیر را به همراه خواهد آورد: ۱-  نکروز مغز( بافت مردگی مغز) ۲-  آسیب به اعصاب جمجمه ۳- گلیوبلاستوم مولتی فرم یا گلیوبلاستوما جراحی تومور نوروم آکوستیک اکثر افراد مبتلا به نوروم آکوستیک، به کمک جراحی درمان می‌‎شوند. به کمک جراحی، کوچک‌ترین تومور هم مشخص می‌شود و برداشته می‌شود. نوع جراحی بستگی به مکان و هم‌ چنین اندازه تومور دارد. معمولاً با جراحی، برداشتن کامل تومور امکان پذیر است. عمل جراحی تحت بیهوشی کامل انجام پذیر خواهد بود. اگر پزشک تشخیص دهد که جمجمه نیاز به باز شدن دارد، در نتیجه موی سر را می‌تراشند. جدیداً این جراحی کمی متفاوت انجام می‌شود؛ شکافی بسیار کوچک در جمجمه و در نزدیکی گوش ایجاد می‌کنند. برای برداشتن تومور نوروم آکوستیک، باید رگ‌ها، اعصاب و تومور بیمار به کمک آندوسکوپی کاملاً ارزیابی شوند، که تومور بدون آسیب رساندن به بافت‌های دیگر برداشته شود.
تومور
بیشتر
برای کلمه گلیوبلاستوما هیچ نتیجه ای پیدا نشد.

دیگر بخش های سایت

مرگ سلول‌های سرطان مغز در موش‌ها با تغییر در رژیم غذایی
مرگ سلول‌های سرطان مغز در موش‌ها با تغییر در رژیم غذایی
اخبار
دانشمندان با یک رژیم غذایی خاص، باعث مرگ سلول‌های سرطان مغز در موش‌ها شدند. در این تحقیق از رژیم غذایی استفاده شده که برخی آمینواسیدها از آن حذف شده و باعث مرگ سلول‌های سرطان کشنده‌ای به نام «گلیوبلاستوما» می‌شود. دانشمندان متوجه شده‌اند که با حذف آمینواسیدهای خاصی از رژیم غذایی جوندگانی که به نوع کشنده‌ای از سرطان مغز به نام «گلیوبلاستوما» مبتلا شده‌اند، سلول‌های مخرب آن‌ها از طریق فرایندی به نام فروپتوز شروع به مردن می‌کند. علاوه‌براین، داروها تأثیر بیشتری روی موش‌هایی که از رژیم‌های غذایی محدودکننده تغذیه می‌کنند، داشته است. این یافته‌ها می‌تواند به منبع بالقوه‌ای برای تحقیق درباره مبارزه با سرطان در انسان‌ها تبدیل شود. مرگ سلول‌ها یکی از عملکردهای طبیعی بدن ما محسوب می‌شود. به‌طور معمول از طریق فرایندی به نام آپوپتوز، سلول‌هایی که غیرطبیعی هستند یا دیگر مورد‌نیاز نیستند، از بین می‌روند و دوباره جذب می‌شوند. بااین‌حال، این فرایند می‌تواند در سلول‌های سرطانی انجام نشود، بنابراین کار بدن ما برای رهایی از آن‌ها مشکل‌تر است که این موضوع باعث می‌شود سلول‌ها تکثیر شده و سلامتی ما را با خطر جدی روبه‌رو کند. فروپتوز نوع دیگری از مرگ سلولی است که به‌تازگی کشف شده و آهن نقش مهمی در آن دارد. محققان دانشکده پزشکی دانشگاه کارولینای شمالی (UNC) و دانشگاه کلمبیا در مطالعات جدید خود متوجه شدند که سلول‌های تشکیل‌دهنده سرطان مغز نوع گلیوبلاستوما به‌طور خاصی در معرض مرگ از طریق فروپتوز هستند. آن‌ها در مطالعه خود موش‌ها را توسط رژیم غذایی تغذیه کردند که سیستئین و متیونین، دو آمینواسید گوگردی در آن محدود شده است. با انجام این کار، دانشمندان متوجه شدند که رژیم غذایی سلول‌های گلیوبلاستوما را بیشتر در معرض مرگ ناشی از فروپتوز قرار می‌دهد. علاوه‌براین، رژیم غذایی اشاره‌شده باعث می‌شود تا این سلول‌ها بیشتر در معرض داروهای شیمی‌درمانی قرار بگیرند. از آنجایی که گلیوبلاستوما دارای نرخ مرگ‌و‌میر 100 درصدی است و هنوز درمان شناخته‌شده‌ای برای آن وجود ندارد، یافته‌های دانشمندان اهمیت بسیار زیادی دارد. همچنین این سرطان سرعت رشد بسیار زیادی دارد و میانگین دوره زنده‌ماندن آن فقط 16 ماه است. هنوز مشخص نیست که آیا انسان‌های مبتلا به گلیوبلاستوم نیز می‌توانند از این رژیم غذایی برای بهبود سرطان خود استفاده کنند یا خیر، اما «دومینیک هیگینز»، محقق ارشد این پژوهش، قصد دارد تا در آینده این موضوع را کشف کند. او می‌گوید: «اکنون ما باید راهی پیدا کنیم تا آن اجزا (سیستئین و متیونین) را از نیازهای غذایی حذف کنیم و درعین‌حال انرژی مورد‌نیاز یک بیمار را حفظ کنیم، به‌خصوصی یک بیمار سرطانی که نیازهای متفاوتی نسبت به سایر بیماران دارد.» منبع: دیجیاتو
بیشتر
question bar question icon
دکتر مرتضوی

متخصص جراحی مغز و اعصاب
question icon
ارسال

مشاهده همه

آیا امکان ارسال آنلاین مدارک بیمار جهت بررسی امکان جراحی وجود دارد؟
بله، می‌توانید با ارسال مدارک پزشکی همچون اسکن، MRI و... و شرح مختصری از وضعیت بیماری وی به شماره واتس‌اپ ۰۹۹۱۸۴۰۰۰۸۴ نظر پزشکان و جراحان فوق تخصص را جهت امکان جراحی جویا شوید. 
question icon
در کلینیک مرتضوی چه بیماری‌هایی پذیرش و درمان می‌شوند؟
کلیه بیماری‌های مغز و اعصاب و ستون فقرات که در بخش خدمات کلینیک این وبسایت به آن اشاره شده است در این مجموعه قابل پذیرش، جراحی و درمان هستند. جراحی تومورهای مغز و اعصاب و ستون فقرات، آنوریسم، AVM، ناهنجاری غار، بیماری مویامویا، نورالژی عصب سه قلو و... برخی از این موارد هستند.
question icon
دریافت نوبت