همانژیوبلاستوم

تومور

همانژیوبلاستوم

همانژیوبلاستوم، یک نوع تومور است؛ که در قسمت تحتانی مغز، شبکیه و نخاع تشکیل می‌شود. از آنجایی که این نوع از تومور غیر سرطانی است، به بافت نزدیک حمله نمی‌کند. تومور مغزی همانژیوبلاستوم حدود ۲ درصد از تومورهای مغز و حدود ۳ درصد از تومورهای ستون فقرات را تشکیل می‌دهد. این تومور معمولاً در بزرگسالان رخ می‌دهد.


علل تومور همانژیوبلاستوم

هنوز علت اصلی ایجاد این تومور مشخص نیست؛ اما زمینه‌های ارثی و ابتلا به بیماری VHL، از عوامل ایجادکننده این بیماری هستند.


علائم تومور همانژیوبلاستوم

اگر تومور در مغز قرار داشته باشد، علائمی مثل اختلال در تعادل، سردرد، حالت تهوع و استفراغ را به همراه خواهد داشت. اگر تومور در ستون فقرات وجود داشته باشد، علائم متفاوت خواهند بود؛ که عبارت‌اند از:

۱- بی‌اختیاری

۲- ضعف

۳- بی‌حسی


تشخیص همانژیوبلاستوم

بررسی علائم، بررسی سابقه پزشکی، آزمایش‌های تصویربرداری (MRI و سی تی اسکن) و سونوگرافی از معمول‌ترین روش‌های تشخیص تومور همانژیوبلاستوم هستند. اگر از طریق روش‌های بالا تشخیص حاصل نشد، از نوعی آزمایش تصویربرداری به نام آنژیوگرام نخاعی استفاده می‌شود. در آزمایش آنژیوگرام نخاعی، کاتتر به داخل رگ خونی ران وارد می‌شود و رنگ خاصی را در شریانی که مشکوک به تومور است آزاد می‌کند. این رنگ باعث می‌شود که تومور در تصاویر اشعه ایکس واضح‌تر نشان داده شود.


درمان تومور همانژیوبلاستوم

با توجه به این نکته که تومور همانژیوبلاستوم رشد کندی دارد، به راحتی قابل درمان است. تنها روش جراحی تومور همانژیوبلاستوم، عمل جراحی است؛ که شامل دو نوع عمل جراحی Resection و رادیوجراحی استریوتاکتیک می‌شود.


جراحی Resection

 در این روش، بافت را از مغز خارج می‌کنند. این نوع از جراحی برای افراد مبتلا به بیماری VHL مناسب نیست.


رادیوجراحی استریوتاکتیک

در این روش از پرتوهای بسیار متراکم تابش استفاده می‌شود. این نوع از جراحی می‌تواند از یک جلسه تا یک ماه طول بکشد؛ و از آنجایی که در این نوع از جراحی خطر خونریزی وجود ندارد، افراد بسیار راحت‌تر می‌توانند به زندگی عادی برگردند. 


نوعی تومور بسیار نادر است که در رگ های خونی موجود در سیستم عصبی مرکزی (مغز یا نخاع) ایجاد می شود.

تومور
بیشتر
برای کلمه همانژیوبلاستوم هیچ نتیجه ای پیدا نشد.

دیگر بخش های سایت

question bar question icon
دکتر مرتضوی

متخصص جراحی مغز و اعصاب
question icon
ارسال

مشاهده همه

آیا امکان ارسال آنلاین مدارک بیمار جهت بررسی امکان جراحی وجود دارد؟
بله، می‌توانید با ارسال مدارک پزشکی همچون اسکن، MRI و... و شرح مختصری از وضعیت بیماری وی به شماره واتس‌اپ ۰۹۹۱۸۴۰۰۰۸۴ نظر پزشکان و جراحان فوق تخصص را جهت امکان جراحی جویا شوید. 
question icon
در کلینیک مرتضوی چه بیماری‌هایی پذیرش و درمان می‌شوند؟
کلیه بیماری‌های مغز و اعصاب و ستون فقرات که در بخش خدمات کلینیک این وبسایت به آن اشاره شده است در این مجموعه قابل پذیرش، جراحی و درمان هستند. جراحی تومورهای مغز و اعصاب و ستون فقرات، آنوریسم، AVM، ناهنجاری غار، بیماری مویامویا، نورالژی عصب سه قلو و... برخی از این موارد هستند.
question icon
دریافت نوبت