علل شایع صرع ثانویه
تشنج کانونی
تشنج عمومی
تشخیص صرع
درمان صرع
صرع لوب قدامی مغز
بیماری صرع میتواند از قسمتهای مختلف مغز ناشی شود. اگر این بیماری از پشت مغز ناشی شود، منجر به صرع حرکتی خواهد شد. اگر از قسمت تمپورال ناشی شود، بیمار حواسش را از دست خواهد داد و بیهوش خواهد شد. زمانی که بیماری صرع از لوب قدامی ناشی شود، منجر به اختلالات شخصیتی و حسکردن بوی غیرحقیقی خواهد شد. درصورتی که این بیماری با دارو درمان نشود، بهترین گزینه درمانی جراحی خواهد بود. برای انجام عمل جراحی، ابتدا قسمتی از مغز که منجر به صرع شده توسط نوار مغزی تعیین میشود و سپس آن قسمت درآورده میشود.صرع لوب تمپورال مزیال
این بیماری ارتباط زیادی با صرع لوب گیجگاهی مغز دارد. در اثر ایجاد زخم در عمیقترین قسمت لوب گیجگاهی مغز و کمبود نورونها، صرع لوب تمپورال مزیال ایجاد میشود. این بیماری از قسمت میانی لوب تمپورال ناشی میشود و باعث از بین رفتن هوش میشود. این بیماری از طریق جراحی (درآوردن قسمتی از مغز که باعث تولید صرع میشود) درمان میشود. از شایعترین علل صرع میتوان به ناهنجاریهای عروقی مغز، سندرومهای ژنتیکی و کمبود اکسیژن در مغز اشاره کرد.
علائم بیماری صرع
۱- تغییر در رفتار
۲- تغییر در احساسات
۳- اسپاسم ماهیچه
۴- تشنج
تشخیص صرع لوب تمپورال مزیال
MRI، توموگرافی کامپیوتری و انجام آزمایش خون، از رایجترین روشهای تشخیص این بیماری هستند.
صرع لوب فرونتال
صرع لوب فرونتال یک نوع بیماری است که از سندرم صرع نشأت میگیرد. افراد مبتلا به این بیماری از حرکات غیر طبیعی در هنگام خواب رنج میبرند؛ که نوعی تشنج به حساب میآید. بیماری صرع لوب فرونتال میتواند در هر سنی رخ دهد؛ اما اکثراً در سنین پایینتر از ۲۰ سالگی دیده میشود. علت اصلی ایجادکننده این بیماری، عوامل ارثی است. این بیماری تحت عنوان صرع لوب فرونتال شبانه، صرع لوب پیشانی و صرع لوب فرونتال اوتوزوم نیز شناخته میشود.
علائم صرع لوب فرونتال
در افراد مبتلا به این بیماری، هنگام خواب و یا وقتی که از خواب بیدار میشوند، علائم زیر مشاهده میشود:
۱- چرخش بدن
۲- بالا و پایین رفتن لگن
۳- حرکاتی مثل رکاب زدن
۴- ایجاد صداهایی مثل گریه، ناله وفریاد
روش های تشخیص بیماری صرع لوب فرونتال
اولین قدم در تشخیص این بیماری، بررسی سوابق پزشکی و معاینه کامل است. قدم بعدی، انجام نوار مغزی است؛ اما اگر در نوار مغزی نشانهای وجود نداشته باشد، مانیتورینگ طولانی مدت امواج مغزی در هنگام خواب انجام میشود.
روش های درمان بیماری صرع لوب فرونتال
یکی از رایجترین روشهای درمان این نوع از بیماری، مصرف داروهای ضد تشنج مثل اکسا کاربازپین است. همچنین مصرف داروهای ضد صرع مثل لوتیراستام، لاکوزامید، گاباپنتین و زونیسامید نیز بسیار مفید خواهند بود.