سندرم تونل رادیال

تونل کارپال و اعصاب محیطی
سندروم تونل کارپال
به تنگی عصب میانی دست که از داخل کانالی در مچ دست عبور می‌کند، سندرم تونل کارپال می‌گویند. عصب میانی دست، احساس لامسه را در انگشتان نشانه، سبابه، شست و قسمتی از انگشت حلقه تأمین می‌کند. سندرم تونل کارپال، ممکن است در یک دست و یا در دو دست ایجاد شود. سندرم تونل کارپال، احساس ضعف و بی‌حسی را در انگشتان دست ایجاد می‌کند. در زنان ۴۰ تا ۶۰ ساله، زنان باردار، چاق, بیماران با تیروئید کم کار و یا بیماران با مرز قند، احتمال ابتلا به این بیماری بیشتر است.

علائم سندرم تونل کارپال

اولین علائم معمولاً در هنگام خواب و یا بیدار شدن از خواب رخ می‌دهند. درد سندرم تونل کارپال، ممکن است منجر به بیداری درهنگام خواب شود. بیماران مبتلا به سندرم تونل کارپال، هر شب به دلیل درد دست از خواب می‌پرند. گاهی علائم با تکان دادن دست به طور موقت بهبود پیدا می کند .علائم این بیماری در شست، انگشت اشاره و انگشت وسط و نیمی از انگشت حلقه دیده می‌شود. از بارزترین علائم می‌توان به درد، بی‌حسی و احساس گزگز اشاره کرد. با ادامه روند این بیماری، ممکن است فرد قدرت مشت کردن دست، باز کردن در بطری، تایپ کردن با کیبورد و گوشی را از دست بدهد.

از دیگر علائم سندرم تونل کارپال می‌توان به بی‌حسی و خارش در دست، عدم توانایی در گرفتن اجسام با دست و تکان خوردن ناگهانی انگشتان دست اشاره کرد.


علل سندرم تونل کارپال

هر عاملی که عصب میانی دست را تحت فشار قرار دهد و این عامل مدت زمانی طولانی ادامه داشته باشد، می‌تواند سبب ایجاد سندرم تونل کارپال شود. مثلاً انجام طولانی مدت تایپ کردن که عصب میانی دست را اذیت می‌کند؛ می‌تواند افراد را مبتلا به سندرم تونل کارپال کند. معمولاً خانم‌هایی که در محل کار و در منزل زیاد از دست‌های خود کار کشیده‌اند و هم چنین افرادی که در طول ورزش فشار زیادی را به دستان وارد می‌کنند؛ مثل دوچرخه سواران و بدن سازان، احتمال زیادی دارد به این بیماری مبتلا شوند.


تشخیص سندرم تونل کارپال

اولین روش تشخیص سندرم تونل کارپال، ضربه زدن آهسته به مچ است (علامت تینل) . اگر در انجام این روش، احساس بی‌حسی یا گزگز در فرد وجود داشته باشد، پس به احتمال زیاد به سندرم تونل کارپال مبتلا شده است. روش دیگر تشخیص این بیماری، این است که فرد به مدت یک دقیقه مچ دست را خم کند و بالای سر نگه دارد؛ اگر مجدداً احساس درد، بی حسی یا گزگز شدن به‌وجود آمد (علامت فالن)، احتمال دارد که فرد به سندرم تونل کارپال مبتلا شده باشد.

پس از معاینات فیزیکی، برای تشخیص سندرم تونل کارپال از آزمایش استفاده می‌شود. آزمایش‌ عبارت‌ است از نوارعصبی.


نوارعصب (NCV)

در این روش، پزشک سندروم تونل کارپال به منظور اندازه گیری سرعت انتقال پیام از عصب به عضلات، الکترودها را روی مچ دست و دست قرار می‌دهد که شوک‌های الکتریکی کوچکی به دست وارد کنند. در این روش، یک سوزن کوچک نیز در عضله فرو برده می‌شود و فعالیت‌های الکتریکی روی صفحه نمایش مشخص خواهند کرد که عصب دچار آسیب شده است یا خیر.


درمان سندرم تونل کارپال

از روش‌های درمان این بیماری، می‌توان به ورزش، رژیم غذایی، عمل جراحی و درمان‌های غیر جراحی نظیر استراحت دادن به دست و مچ دست، ماساژ برای رفع درد، کمپرس درد و کنترل محرک ها اشاره کرد. تغییر سبک زندگی، تمرینات اصلاحی و استفاده از آتل نیز کاربردی خواهند بود.


رژیم غذایی

تا به این جا، راجع به عوامل بیرونی ایجاد کننده سندروم تونل کارپال صحبت کردیم، اما یکی از عوامل درونی ایجاد کننده سندرم تونل کارپال، مواد غذایی است که افراد مصرف می‌کنند. توصیه می‌شود تا از مکمل های ویتامین ب و هم چنین غذاهایی که سرشار از منیزیم هستند استفاده کنید. یکی از داروهای تزریقی مناسب سندرم تونل کارپال، داروهای کورتیکواستروئیدی هستند.


آتل
آتل های مخصوص سندرم کارپال می تواند در بهبود علائم آن موثر باشند.


جراحی سندروم تونل کارپال

بیمارانی که به معالجات غیر جراحی پاسخ نداده اند را می توان با جراحی معالجه کرد. این جراحی با باز کردن یک شکاف کوچک در مچ دست, باز کردن رباط کارپال که بر عصب میانی فشار می آورد انجام می شود. بیمار همان روز به منزل می رود.

وقتی ایجاد میشود که عصب رادیال در حین عبور از یک تونل بافتی در ناحیه آرنج تحت فشار قرار میگیرد.

تونل کارپال و اعصاب محیطی
بیشتر
سندروم کوبیتال
سندروم کوبیتال درد مزمن دست به خاطر تنگی عصب اولنار در کانال خاصی به نام کانال کوبیتال در آرنج را سندروم کوبیتال می‌نامند . با تشخیص و درمان به موقع این بیماری، بهبود کامل حاصل خواهد شد .  عصب اولنار، احساس در ساعد و انگشتان چهارم و پنجم را فراهم می‌کند؛ هم‌چنین باعث خم شدن و حرکت دست می‌شود. گیر افتادگی عصب اولنار، معمولاً در آرنج اتفاق می‌افتد؛ اما می‌تواند در مچ دست و یا نواحی اطراف به مچ دست نیز (سندروم گیون) رخ بدهد .  علل سندروم کوبیتال رایج‌ترین علت ایجادکننده گیر افتادن عصب اولنار، ایجاد فشار زیاد بر این عصب است. این فشار می‌تواند به دلایل زیر رخ دهد : ۱ -  فشار آوردن بر آرنج به مدت طولانی ۲ -  آسیب به آرنج ۳ -  اسپورهای استخوانی در آرنج ۴ -  آرتریت آرنج یا مچ دست ۵ -  متورم شدن آرنج یا مچ دست علائم سندروم کوبیتال علائم این بیماری می‌توانند در دست‌ها، انگشتان و آرنج رخ دهند؛ که شامل موارد زیر می‌شوند : ۱ -  بی‌حسی ۲ -  سوزن سوزن شدن ۳ -  خواب رفتن مداوم ۴ -  اختلال در کنترل انگشتان ۵ -  احساس درد در دست‌ها، انگشتان و آرنج‌‌‌ها تشخیص سندروم کوبیتال در ابتدا پزشک سوالاتی راجع به علائم، سابقه پزشکی، داروهای مصرفی و غیره می‌پرسد. سپس به معاینه فیزیکی فرد که شامل معاینات فیزیکی دست‌ها، آرنج، انگشتان و مچ دست است، می‌پردازد. در نهایت از آزمایش‌های تشخیصی مثل تصویربرداری اشعه ایکس و مطالعات هدایت عصبی استفاده می‌شود . درمان سندروم کوبیتال روش‌های درمان این بیماری شامل روش‌های جراحی و روش‌های غیرجراحی است. در ابتدا روش‌های غیرجراحی توصیه می‌شوند که شامل استفاده از داروهای ضد التهابی، تمرین‌های ورزشی، فیزیوتراپی و بریس آرنج (صاف نگه‌داشتن آرنج در شب) می‌شوند . روش‌های جراحی نیز شامل سه روش آزادسازی تونل کابیتال، اپی کندیل مدیال و انتقال عصب اولنار قدامی می‌شوند . آزادسازی تونل کابیتال از این روش برای فضا دادن بیشتر به عصب استفاده می‌شود . انتقال عصب اولنار قدامی برای حرکت عصب از پشت عضله به جلو، از این روش استفاده می‌شود . اپی کندیل مدیال از این نوع جراحی، برای از بین بردن برآمدگی استخوان میانی استفاده می‌شود؛ تا کشیدگی عصب به این منطقه نفوذ نکند .
تونل کارپال و اعصاب محیطی
بیشتر
آسیب اعصاب محیطی
  آسیب اعصاب محیطی نخاع، اعصاب، اندام‌های حسی و مغز، دستگاه عصبی انسان را تشکیل می‌دهند. اعصابی که دستگاه عصبی محیطی را تشکیل می‌دهند، بسیار حساس و کوچک هستند؛ به همین دلیل کوچکترین آسیب به اعصاب محیطی، عملکرد آنها را مختل می‌کند. آسیب اعصاب محیطی، به پنج درجه تقسیم می‌شود؛ که بستگی به محل و شدت آسیب دارد. در آسیب درجه یک و دو و سه، نیاز به عمل جراحی نیست؛ اما در آسیب درجه چهار و پنج، به دلیل آسیب شدیدی که به آکسون‌ها و بافت‌های اطراف وارد می‌شود، نیاز شدید به عمل جراحی وجود دارد و در واقع  تومورهای بدخیم اعصاب محیطی هستند . علل آسیب اعصاب محیطی ۱ - فشار بیش از حد به اعصاب (مثل بیماری سندرم تونل کارپال) ۲ - بریدگی عمقی اعصاب ۳ - سوختگی شدید ۴ - آسیب به اعصاب توسط بعضی از بیماری‌ها علائم آسیب اعصاب محیطی علائمی که می تواند منجر به تشخیص آسیب اعصاب محیطی شوند به شرح زیر هستند: ۱ - بی‌حسی ۲ - درد شدید در مناطق آسیب دیده ۳ - مورمور شدن دست و پا ۴ - اختلال در حرکت درمان آسیب اعصاب محیطی جراحی آسیب اعصاب محیطی جراحی آسیب اعصاب محیطی، به سه نوع جراحی انتقال عصب، جراحی پیوند عصب و جراحی ترمیم عصب تقسیم می‌شوند . جراحی پیوند عصب از این جراحی زمانی استفاده می‌شود که لازم باشد دو انتهای عصبی که پاره شده‌اند، به هم متصل شوند . جراحی ترمیم عصب در این روش، لایه دور دو عصب پاره شده، به هم دوخته می‌شود . جراحی انتقال عصب این نوع از جراحی، زمانی استفاده می‌شود که دو نوع قبلی کاربرد نداشته باشند. از این جراحی، برای بازگرداندن کارکرد عضلاتی استفاده می‌شود که عصب آنها به شدت آسیب دیده است . 
تونل کارپال و اعصاب محیطی
بیشتر
تومورهای اعصاب محیطی
تومورهای اعصاب محیطی تومورهای خوش خیم نوروفیبروما نوروفیبروما به تومور خوش‌خیم اعصاب محیطی اطلاق می‌گردد که در صورت داشتن عارضه، قابل جراحی می‌باشد .  شوانوم   شوانوم یک تومور معمولاً خوش‌خیم است که از اعصاب نخاعی منشا می‌گیرد. در بعضی موارد تومور در داخل کانال نخاع قرار دارد. در بعضی موارد نیز تومور در قسمتی از عصب که در خارج از نخاع است قرار گرفته، و در بعضی موارد نادر، تومور در امتداد عصب، از نقطه شروع عصب از نخاع و به بیرون کانال نخاع قرار دارد که به این نوع تومور اصطلاحاً Dumpbell اطلاق می‌شود. این تومور قابل جراحی است .    تومور بدخیم اعصاب محیطی به نوعی از سرطان که در اطراف اعصاب نخاع به بدن ایجاد می‌شود، تومور بدخیم غلاف عصبی ( MNST ) گفته می‌شود؛ که تحت عنوان نوروفیبروسارکاما نیز معرفی می‌شود. تومور بدخیم غلاف عصبی، معمولاً در دست‌ها، پاها و قسمت میانی بدن ایجاد می‌شود و در گروه نوعی از سرطان به نام سارکومای بافت نرم قرار می‌گیرد.   علل ایجاد تومور بدخیم غلاف عصبی زمانی که DNA یک سلول در اطراف یک عصب دچار جهش شود، تومور بدخیم غلاف عصبی ایجاد می‌شود.    علائم ۱- درد در ناحیه مبتلا ۲- احساس ضعف در زمان حرکت دادن قسمت مبتلا به سارکوما ۳- تورم   تشخیص تومور بدخیم غلاف عصبی روش‌های تشخیص این بیماری شامل معاینه‌های نورولوژیکی، آزمایش‌های تصویری و بایوپسی می‌شود.   درمان تومور بدخیم غلاف عصبی جراحی، شیمی درمانی، پرتودرمانی و توان بخشی، از رایج‌ترین روش‌های درمان این بیماری هستند.     
تونل کارپال و اعصاب محیطی
بیشتر
تنگی اعصاب محیطی
سندرم تونل رادیال  سندرم تونل رادیال باعث ایجاد درد در ساعد و در آرنج می‌شود. وقتی عصب رادیال در هنگام عبور از یک تونل بافتی در قسمت آرنج تحت فشار قرار بگیرد، این سندرم ایجاد می‌شود. سندرم تونل رادیال معمولاً به دلیل تنگ بودن تونل بافتی آرنج، انجام ورزش‌هایی که به ساعد و مچ دست فشار زیاد وارد می‌کنند و ضربه مستقیم به سطح خارجی آرنج و ساعد، ایجاد می‌شود. علائم سندرم تونل رادیال بارزترین علامت این بیماری، احساس درد در سطح خارجی آرنج است؛ که باعث خستگی آرنج می‌شود. درمان سندرم تونل رادیال اولین قدم در درمان سندرم تونل رادیال، جلوگیری از انجام حرکت‌هایی است که باعث ایجاد درد می‌شود. اما بهترین روش درمان، فیزیوتراپی است. استفاده از آرنج بند، استفاده از تحریک الکتریکی و جلوگیری از انجام حرکات‌های تکراری آرنج و مچ دست، از دیگر روش‌های پیشگیری و درمان بیماری سندرم تونل کارپال هستند. گیر افتادن عصب اولنار به آسیبی که به عصب بازو و انگشتان وارد می‌شود، گیر افتادن عصب اولنار می‌گویند. اگر این بیماری به موقع درمان نشود، می‌تواند عوارضی مثل فلج و بی‌حسی در دست و بازوی موردنظر را به همراه داشته باشد. با تشخیص و درمان به موقع این بیماری، بهبود کامل حاصل خواهد شد.  عصب اولنار، احساس در ساعد و انگشتان چهارم و پنجم را فراهم می‌کند؛ هم‌چنین باعث خم شدن و حرکت دست می‌شود. گیر افتادگی عصب اولنار، معمولاً در آرنج اتفاق می‌افتد؛ اما می‌تواند در مچ دست و یا نواحی اطراف به مچ دست نیز رخ بدهد.  علل گیر افتادن عصب اولنار رایج‌ترین علت ایجادکننده گیر افتادن عصب اولنار، ایجاد فشار زیاد بر این عصب است. این فشار می‌تواند به دلایل زیر رخ دهد: ۱- فشار آوردن بر آرنج به مدت طولانی ۲- آسیب به آرنج ۳- اسپورهای استخوانی در آرنج ۴- آرتریت آرنج یا مچ دست ۵- متورم شدن آرنج یا مچ دست علائم گیر افتادن عصب اولنار علائم این بیماری می‌توانند در دست‌ها، انگشتان و آرنج رخ دهند؛ که شامل موارد زیر می‌شوند: ۱- بی‌حسی ۲- سوزن سوزن شدن ۳- خواب رفتن مداوم ۴- اختلال در کنترل انگشتان ۵- احساس درد در دست‌ها، انگشتان و آرنج‌‌‌ها تشخیص بیماری گیر افتادن عصب اولنار در ابتدا پزشک سوالاتی راجع به علائم، سابقه پزشکی، داروهای مصرفی و غیره می‌پرسد. سپس به معاینه فیزیکی فرد که شامل معاینات فیزیکی دست‌ها، آرنج، انگشتان و مچ دست است، می‌پردازد. در نهایت از آزمایش‌های تشخیصی مثل تصویربرداری اشعه ایکس و مطالعات هدایت عصبی استفاده می‌شود. درمان بیماری گیر افتادن عصب اولنار روش‌های درمان این بیماری شامل روش‌های جراحی و روش‌های غیرجراحی است. در ابتدا روش‌های غیرجراحی توصیه می‌شوند که شامل استفاده از داروهای ضد التهابی، تمرین‌های ورزشی، فیزیوتراپی و بریس آرنج (صاف نگه‌داشتن آرنج در شب) می‌شوند. روش‌های جراحی نیز شامل سه روش آزادسازی تونل کابیتال، اپی کندیل مدیال و انتقال عصب اولنار قدامی می‌شوند. آزادسازی تونل کابیتال از این روش برای فضا دادن بیشتر به عصب استفاده می‌شود. انتقال عصب اولنار قدامی برای حرکت عصب از پشت عضله به جلو، از این روش استفاده می‌شود. اپی کندیل مدیال از این نوع جراحی، برای از بین بردن برآمدگی استخوان میانی استفاده می‌شود؛ تا کشیدگی عصب به این منطقه نفوذ نکند.   
جراحی ستون فقرات
بیشتر
اختلالات حرکتی
اختلالات حرکتی اختلالات حرکتی، مجموعه ای از اختلالات عصبی پیچیده هستند که با حرکت ناکافی به نام آکینزی، هیپوکینزی، برادی کینزیا یا حرکت بیش از حد به نام هایپرکینزی یا حرکت نامتناسب به نام دیسکینزی مشخص می‌شوند. انواع بیماری‌های اختلالات حرکتی  رایج به شرح زیر است: ۱- بیماری پارکینسون: این یک اختلال نورودژنراتیو است که با لرزش، سفتی، کندی حرکت و عدم تعادل مشخص می‌شود. از نظر پاتوفیزیولوژیکی، این بیماری در اثر تخریب سلولی در گانگلیون‌های پایه مغز ایجاد می‌شود. این سلول‌ها یک هورمون عصبی به نام دوپامین آزاد می‌کنند. کاهش سطح دوپامین منجر به علائم بیماری پارکینسون می‌شود. ۲- دیستونی: این اختلال حرکتی با انقباضات غیرارادی عضلانی پایدار همراه با چرخش، حرکات تکراری و وضعیت غیر طبیعی مشخص می‌شود؛ که می تواند کانونی یا عمومی باشد.  ۳- تشنج:  تشنج شامل حرکات کوتاه، غیر ریتمیک، تند و ناگهانی و تصادفی است. اغلب شامل آتتوز می‌شود که با حرکات پیچشی و انقباض خود را نشان می دهد. علت شایع تشنج ، بیماری هانتینگتون است که یک اختلال نورودژنراتیو ارثی است. در برخی موارد، تشنج ثانویه ناشی از مصرف داروهای ضد روان پریشی یا ضد تشنج است. ۴- دیسکینزی دیررس: دیسکینزی دیررس ناشی از استفاده طولانی مدت از داروهای ضد روان پریشی و مسدود کننده‌های گیرنده دوپامین است؛ که با حرکات تکراری، غیرارادی و بی هدف مشخص می شود که ممکن است به صورت شکلک درآوردن، بیرون زدگی زبان، پلک زدن چشم، حرکت سریع بازوها، پاها و تنه تظاهر پیدا کند.  ۵- سندرم پای بی قرار: سندرم پای بی قرار وضعیتی است که با میل شدید به حرکت پاها مشخص می‌شود؛ که معمولاً در عصرها یا شب‌ها هنگام نشستن یا دراز کشیدن به دلیل احساسات غیر طبیعی در پاها رخ می دهد. اضطرار با حرکت پاها برطرف می‌شود.  ۶- سندرم تورت: سندرم تورت یک اختلال عصبی است که با دوره‌های مکرر تیک‌های حرکتی و تیک های صوتی مشخص می شود. معمولاً، اولین بار در دوران کودکی مشاهده می شود، اما ممکن است برای اولین بار در سال های نوجوانی نیز ظاهر شود. این سندرم، در مردان بیشتر از زنان رخ می‌دهد. پارکینسون بیماری پارکینسون یک نوع اختلال در مغز است؛ که عوارضی مثل لرزش دست‌ها و اندام‌ها، اختلال در راه رفتن و اختلال در تعادل را به همراه می‌آورد. بیماری پارکینسون در مردان و در افراد بالاتر از ۵۰ سال، شایع‌تر است. زمانی که سلول‌های عصبی در عقده‌های قاعده‌ای مغز بمیرند، این بیماری ایجاد می‌شود؛ زیرا این سلول‌ها ماده‌ای به نام دوپامین ترشح می‌کنند که نقش اساسی در هماهنگی حرکات بدن دارد. علت ایجاد این بیماری، عوامل ژنتیکی و محیطی است. علائم ۱- لرزش و کندی اندام‌ها ۲- سفتی اندام‌ها تشخیص بیماری پارکینسون روش‌های تشخیص این بیماری شامل بررسی سوابق پزشکی، معاینه‌ها و مصرف دارو می‌شود. درمان بیماری پارکینسون درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد، اما مواردی که در زیر ذکر می‌شوند، می‌توانند علائم بیماران مبتلا به بیماری پارکینسون را کاهش دهند. مصرف دارو داروهایی که سطح دوپامین مغز را افزایش دهند، داروهای تأثیرگذار بر مواد شیمیایی مغز و داروهای کمک کننده به کنترل علائم غیر حرکتی، از بهترین داروهایی هستند که برای بیماران مبتلا به پارکینسون، تجویز می‌شوند. تحریک عمقی مغز در این روش، الکترودهای تحریک کننده در قسمتی از مغز کاشته می‌شوند؛ تا با تحریک مغز، علائم این بیماری را کنترل کنند. دژنراتیو بیماری دژنراتیو می‌تواند بر ستون فقرات گردنی، سینه‌ای یا کمری تأثیر بگذارد و معمولاً در اثر افزایش سن رخ می‌دهد. این یک بیماری مزمن است که در بعضی افراد علائمی ندارد و در بعضی دیگر، علائمی حاد به همراه دارد. عوامل ایجاد کننده بیماری دژنراتیو علل شایع فتق دیسک، اسپوندیلولیستزیس و تنگی ستون فقرات علل دیگر تشکیل برآمدگی‌های استخوانی به نام استئوفیت، ناهنجاری‌های مفصل فاست بیماری‌های متداول دژنراتیو دیسک بیماری دژنراتیو دیسک واقعاً یک بیماری نیست، بلکه اصطلاحی است که برای توصیف تغییرات طبیعی دیسک‌های ستون فقرات با افزایش سن استفاده می‌شود. دیسک‌های ستون فقرات، ضربه‌گیرهای نرم و قابل تراکم هستند که استخوان‌های ستون فقرات را محافظت می‌کنند. دیسک‌ها به ستون فقرات اجازه می‌دهند خم شوند، بپیچند و استرس‌های زندگی و فعالیت‌های تفریحی مانند بلند کردن وزنه یا دویدن در ماراتن را انجام دهند. بیماری دژنراتیو دیسک، اغلب در دیسک‌های کمر (ناحیه کمر) و گردن (ناحیه گردن) رخ می دهد.  دلیل ایجاد بیماری‌های متداول دژنراتیو دیسک با افزایش سن، دیسک‌های بین مهره ای با از دست دادن آب، انعطاف پذیری، خاصیت ارتجاعی و جذب شوک خود را از دست می‌دهند.  دلایل خاص ایجاد این بیماری عبارت‌اند از: ۱- خشک شدن دیسک: در بدو تولد، حدود ۸۰ درصد دیسک آب است. با افزایش سن، دیسک خشک می‌شود و ضربه‌ها را نیز جذب نمی‌کند. ۲- فعالیت‌ها و ورزش‌های روزانه: ورزش‌های نامناسب باعث پارگی در هسته بیرونی دیسک می شوند.  ۳- صدمات: صدمات می توانند باعث تورم، درد و بی ثباتی شوند. این امر می‌تواند منجر به کمردرد شود. علائم بیماری دژنراتیو دیسک ۱- دردی که هنگام نشستن بدتر شود. ۲- دردی که هنگام خم شدن، بلند کردن یا پیچیدن بدتر می‌شود. ۳- احساس بهتر در هنگام راه رفتن یا حتی دویدن نسبت به نشستن یا ایستادن برای مدت طولانی. ۴- احساس بهترداشتن در تغییر وضعیت یا دراز کشیدن. ۵- دوره‌های درد شدید  که از چند روز تا چند ماه طول می‌کشد تا بهتر شوند. درد می‌تواند کمر، باسن، ران‌ها یا گردن را درگیر کند و به بازوها و دست‌ها نیز سرایت کند. ۶- بی حسی و گزگز در اندام‌ها. ۷- ضعف در عضلات پا یا افتادگی پا سوالات رایج بیماری دژنراتیو دیسک شایع‌ترین عفونت ستون فقرات چیست؟ استئومیلیت مهره ای، شایع‌ترین عفونت ستون فقرات است. این عفونت می‌تواند از ضربه مستقیم ستون فقرات باز، عفونت در نواحی اطراف و از باکتری‌هایی که از خون به مهره پخش می‌شوند، ایجاد شود. تومورهای خارج مدولاری چیست؟ تومورهای خارج مدولاری، می‌توانند در مننژیوم (که عضوی از سخت شامه است) و یا در ریشه، ایجاد شوند. شایع‌ترین نوع تومورهای خارج مدولاری، نورینوما یا شوانوم است. شوانوم، در ۳۰ درصد موارد در هر سنی می‌تواند حمله کند و اکثراً خوش خیم است.  دیستونی دیستونی یک بیماری بسیار نادر است که می‌تواند باعث انقباضات غیر ارادی عضلانی شود؛ که منجر به حرکات تکراری یا پیچشی می‌شود. انواع مختلفی از دیستونی وجود دارد؛ از جمله دیستونی کانونی که فقط یک ناحیه از بدن را درگیر این اسپاسم ها می‌کند، دیسونی سگمنتال با دو قسمت مجاور در بدن که تحت تأثیر این اختلال هستند و دیستونی عمومی که همه نواحی بدن را به طور یکسان تحت تاثیر قرار می‌دهد. شدت آن از انقباضات خفیف بدون درد تا تکان‌های شدید متغیر است. علائم دیستونی علائم اولیه شایع عبارت‌اند از: ۱- گرفتگی پا ۲- عملکرد کند پا ۳- بدتر شدن دست خط پس از نوشتن چند سطر علائم دیگر عبارت‌اند از: ۴- حرکات چرخشی یا تکان دادن ۵- حرکات تکراری مانند پلک زدن غیرقابل کنترل ۶- مشکل در صحبت کردن ۷- کشیدن غیر ارادی مثلا گردن علائم ممکن است با خستگی، استرس یا فعالیت طولانی مدت بدتر شود و با آرامش و استراحت بهبود یابد. برخی زمانی اتفاق می‌افتند که اقدامات خاصی باعث تحریک آنها شود. علائم در برخی موارد می‌توانند در طول زمان بدتر شوند. ممکن است علائم در یک ناحیه شروع شود و سپس در سایر نقاط بدن گسترش یابد.  اسپاسم پا، گرفتگی، پیچش، انقباض، لرزش، حرکات لرزان، حرکات غیر ارادی، انقباض غیرارادی، کشیدن غیر ارادی، حرکات تکراری، پلک زدن مکرر، کشیدن پا، تغییر راه رفتن و بدتر شدن دست خط از دیگر علائم دیستونی هستند. کوادری پارزی کوادری پارزی که تحت عنوان فلج چهار اندام و تتراپلژی نیز معرفی می‌شود، یک نوع فلج است؛ که باعث بی‌حسی و عدم کنترل دست‌ها و پاهای افراد می‌شود. معمولاً پس از بروز بیماری چهار پلژی، در مهره‌های گردنی۳C و۴C قطع نخاع رخ می‌دهد؛ قطع نخاع در اثر ضربه و فشره شدن بند نخاع توسط تومور یا کم‌خونی موقت اندام، ایجاد می‌شود.  کوادری پارزی در کودکان کودکان مبتلا به  کوادری پارزی ، به کمک آموزش و درمان مناسب، می‌توانند از نظر عملکرد شناختی و ارتباطی، بهبود یابند و بتوانند کارهای شخصی را تنهایی انجام دهند.  علائم بیماری  کوادری پارزی  در کودکان ۱- رفلکس‌های اولیه ۲- دیستونی و آتتوز ۳- اختلالات بینایی  ۴- عقب ماندگی ذهنی ۵- اختلالات تغذیه‌ای و تنفسی ۶- از دست دادن کنترل ادرار و مدفوع ۷- رشد دیرهنگام علل  کوادری پارزی این بیماری، در پی آسیب‌های شدید به مغز و نخاع ایجاد می‌شود.  علائم بیماری  کوادری پارزی از علائم این بیماری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: ۱- اختلال در حرکت دادن دست‌ها، پاها، گردن و تنه ۲- آبریزش دهان ۳- آفازی ۴- دیس آرتری ۵- تشنج درمان  کوادری پارزی این بیماری به طور کامل درمان نمی‌شود؛ اما روش‌هایی مثل توانبخشی وجود دارد که می‌تواند در روند بهبود بیماران بسیار مفید باشد. متخصص کاردرمانی توانبخشی، ابتدا اهداف بیمار را جویا می‌شود و سپس بر اساس اهداف، برنامه‌ای مخصوص بیمار را تنظیم می‌کند. توانبخشی یک روند آهسته اما بسیار مفید و کاربردی است. میلوپاتی میلوپاتی در اثر فشار به نخاع ایجاد می شود. فتق دیسک، تشکیل استئوفیت و هیپرتروفی رباط ممکن است باعث میلوپاتی شوند. میلوپاتی دژنراتیو اغلب در ستون فقرات گردنی دیده می شود که به عنوان میلوپاتی اسپوندیلوتیک گردنی شناخته می‌شود. این شایع ترین نوع اختلال عملکرد نخاع در بیماران بالای ۵۵ سال است. روش جراحی به اثر میلوپاتی در نخاع بستگی دارد.   علائم میلوپاتی علائم میلوپاتی عبارت‌اند از: ۱- اختلال در راه رفتن ۲- اختلالات مثانه ۳- اختلال در کارکردن با دست‌ها درمان میلوپاتی یکی از روش‌های درمان میلوپاتی، لامینکتومی است. لامینکتومی نوعی جراحی است؛ که به منظور کاهش فشار در ریشه‌های عصبی ستون مهره‌ها، انجام می‌شود. 
جراحی ستون فقرات
بیشتر
آسیب اعصاب محیطی
آسیب اعصاب محیطی نخاع، اعصاب، اندام‌های حسی و مغز، دستگاه عصبی انسان را تشکیل می‌دهند. اعصابی که دستگاه عصبی محیطی را تشکیل می‌دهند، بسیار حساس و کوچک هستند؛ به همین دلیل کوچکترین آسیب به اعصاب محیطی، عملکرد آنها را مختل می‌کند. آسیب اعصاب محیطی، به پنج درجه تقسیم می‌شود؛ که بستگی به محل و شدت آسیب دارد. در آسیب درجه یک و دو و سه، نیاز به عمل جراحی نیست؛ اما در آسیب درجه چهار و پنج، به دلیل آسیب شدیدی که به آکسون‌ها و بافت‌های اطراف وارد می‌شود، نیاز شدید به عمل جراحی وجود دارد   و در واقع تومورهای بدخیم اعصاب محیطی   هستند. علل آسیب اعصاب محیطی ۱- فشار بیش از حد به اعصاب (مثل بیماری سندرم تونل کارپال) ۲- بریدگی عمقی اعصاب ۳- سوختگی شدید ۴- آسیب به اعصاب توسط بعضی از بیماری‌ها علائم آسیب اعصاب محیطی علائمی که می تواند منجر به  تشخیص آسیب اعصاب محیطی  شوند به شرح زیر هستند: ۱- بی‌حسی ۲- درد شدید در مناطق آسیب دیده ۳- مورمور شدن دست و پا ۴- اختلال در حرکت درمان جراحی آسیب اعصاب محیطی جراحی آسیب اعصاب محیطی، به سه نوع جراحی انتقال عصب، جراحی پیوند عصب و جراحی ترمیم عصب تقسیم می‌شوند. جراحی پیوند عصب از این جراحی زمانی استفاده می‌شود که لازم باشد دو انتهای عصبی که پاره شده‌اند، به هم متصل شوند. جراحی ترمیم عصب در این روش، لایه دور دو عصب پاره شده، به هم دوخته می‌شود. جراحی انتقال عصب این نوع از جراحی، زمانی استفاده می‌شود که دو نوع قبلی کاربرد نداشته باشند. از این جراحی، برای بازگرداندن کارکرد عضلاتی استفاده می‌شود که عصب آنها به شدت آسیب دیده است.  آسیب پلکسوس گردن حد فاصل فی مابین نخاع و اعصاب دست، شش عصب در هر طرف وجود دارد که در طول راه خود از نخاع به اعصاب دست با هم اختلاط می‌کنند. به این اختلاط سرویکال پلکسوس اطلاق می‌شود. در حوادث و سوانح رانندگی به خصوص با موتورسیکلت، پلکسوس ممکن است آسیب ببیند و بستگی به نقطه ضایعه انواع مختلفی از ضعف شانه، دست و انگشتان را موجب شود. اگر ضعف حاصل از این آسیب پس از ۶ ماه خود به خود درمان نشود، می‌توان بسته به نوع ضعف از انواع پیوند اعصاب استفاده کرد.  انتقال اعصاب اگر عصبی به ضایعه خاصی همچون آسیب یا برداشتن تومور بستگی داشته باشد و باعث ضعف یک گروه ماهیچه‌ای و در نتیجه حرکت دست یا پا شود، می‌توان از انتقال اعصاب استفاده کرد.  نوروفیبروما نوروفیبروما به تومور خوش‌خیم اعصاب محیطی اطلاق می‌گردد که در صورت داشتن عارضه، قابل جراحی می‌باشد. 
جراحی ستون فقرات
بیشتر
نوروم آکوستیک
نوروم آکوستیک یکی از تومورهای خوش‌خیم عصب هشتم جمجمه‌ای، تومور مغزی نوروم آکوستیک (سی پی انگل) یا شوآنوم وستیبولار است. تومور نوروم آکوستیک معمولاً از سلول‌های قدامی عصب جمجمه‌ای به وجود می‌آید و فشار زیادی به اعصاب مخچه وارد می‌کند. انواع تومور نوروم آکوستیک تومور نوروم آکوستیک در انواع متناوب و ارثی رخ می‌دهد. اکثر بیماران مبتلا به نوروم آکوستیک، به نوع متناوب مبتلا هستند. سندرم ارثی نوروم آکوستیک، نوروفیبروماتوزیس نوع دوم نامیده می‌شود. ۵ درصد از بیماران مبتلا به نوروم آکوستیک، سندرم ارثی دارند. علل تومور نوروم آکوستیک علت بروز تومور نوروم آکوستیک، نامشخص است. طبق تحقیقات انجام شده، یکی از دلایل تشخیص تومور نوروم آکوستیک ، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض پارازیت تلفن همراه است. درمان نوروم آکوستیک برای درمان تومور نوروم آکوستیک، سه روش متداول وجود دارد: ۱- معاینه مستمر ۲- جراحی ۳- پرتو جراحی با توجه به وضعیت تومور، عملکرد اعصاب صورت بیمار و سلامت شنوایی، پزشک تشخیص می‌دهد که از چه نوع درمانی استفاده کند. اگر بیمار مبتلا به نوروم آکوستیک خفیف باشد، لازم است تا هرسال برای بررسی وضعیت تومور، تصویربرداری انجام شود. سپس با توجه به سایز تومور نوروم آکوستیک، نوع درمان مشخص خواهد شد. پرتوجراحی در پرتوجراحی، تومور نوروم آکوستیک را با پرتوهای همگرا با انرژی بالا هدف گذاری می‌کنند. به کمک پرتو جراحی، رشد تومور کنترل می‌شود؛ به این معنی که رشد تومور یا کاهش می‌یابد یا متوقف می‌شود. اگر این نوع از درمان طولانی شود؛ عوارض زیر را به همراه خواهد آورد: ۱- نکروز مغز (بافت مردگی مغز) ۲- آسیب به اعصاب جمجمه ۳- گلیوبلاستوم مولتی فرم یا گلیوبلاستوما جراحی تومور نوروم آکوستیک اکثر افراد مبتلا به نوروم آکوستیک، به کمک جراحی درمان می‌‎شوند. به کمک جراحی، کوچک‌ترین تومور هم مشخص می‌شود و برداشته می‌شود. نوع جراحی بستگی به مکان و هم‌ چنین اندازه تومور دارد. معمولاً به کمک جراحی، برداشتن کامل تومور امکان پذیر است. عمل جراحی تحت بیهوشی کامل انجام پذیر خواهد بود. اگر پزشک تشخیص دهد که جمجمه نیاز به باز شدن دارد، در نتیجه موی سر را می‌تراشند.  جدیداً این جراحی کمی متفاوت انجام می‌شود؛ شکافی بسیار کوچک در جمجمه و در نزدیکی گوش ایجاد می‌کنند. برای برداشتن تومور نوروم آکوستیک، باید رگ‌ها، اعصاب و تومور بیمار به کمک آندوسکوپی کاملاً ارزیابی شوند، که تومور بدون آسیب رساندن به بافت‌های دیگر برداشته شود. لنفوم‌های اعصاب مرکزی این لنفوم‌ها از مراکز لنفاوی بدن می‌آیند؛ اما در بقیه قسمت‌های بدن هم وجود دارند. این لنفوم مشخصاً در مغز قرار دارد و نسبت به گلیوما کم‌تر بدخیم‌ است. این بیماری با مصرف داروهای استروئیدی مثل کورتون و اشعه درمانی درمان می‌شود. برای تشخیص این بیماری از بیوپسی استفاده می‌شود و گاهی توسط جراح درآورده می‌شود. افراد مبتلا به این بیماری نهایتاً دو تا سه سال زنده می‌مانند.
جراحی مغز
بیشتر
تشخیص نورالژی سه قلو
تشخیص نورالژی سه قلو تشخیص ( Trigeminal Neuralgia ) TN ممکن است دشوار باشد، زیرا هیچ آزمایش تشخیصی خاصی برای این بیماری وجود ندارد و علائمش بسیار شبیه به سایر اختلالات درد صورت همچون دندان درد، گوش درد و سینوزیت است. بنابراین، هنگام احساس درد غیرعادی در اطراف چشم‌ها، لب‌ها، بینی، فک، پیشانی و پوست سر، به ویژه اگر اخیراً جراحی دندان یا سایر جراحی‌های صورت انجام نداده‌اید، باید به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید. MRI با وضوح بالا می‌تواند مشخص کند که آیا تومور یا ام اس روی عصب سه قلو تأثیر می‌گذارد یا خیر و همچنین می‌تواند فشردگی ناشی از رگ خونی بر روی عصب را مشخص کند. TN ثانویه به راحتی در MRI شناسایی نمی‌شود.  TN معمولاً با این موارد اشتباه می‌شود: - تاندونیت تمپورال - سندرم ارنست (آسیب رباط استایلومندیبولار). - نورالژی اکسیپیتال - سردرد یا میگرن خوشه‌ای - آرتریت سلول غول پیکر - درد دندان - نورالژی پس از تبخال - نورالژی گلوسوفارنکس - عفونت سینوس - عفونت گوش - سندرم مفصل گیجگاهی فکی (TMJ)
نورالژی سه قلو
بیشتر
صرع
صرع صرع یک اختلال عصبی است؛  که با فعالیت غیرطبیعی مغز مشخص می‌شود و باعث بروز حملات مکرر و غیرقابل تحریک، رفتار غیرعادی، تغییر احساسات و گاهی مواقع از دست دادن هوشیاری می شود. تشنج‌ نیز یکی دیگر از علائم صرع است، که می‌تواند از دوره‌های کوتاه چند ثانیه‌ای تا دوره‌های طولانی مدت، متفاوت باشد. تقریباً در۶ مورد از ۱۰ مورد تشنج، هیچ علتی وجود ندارد و به همین دلیل به آن صرع ایدیوپاتیک می گویند. به نوعی از تشنج که با علت مشخصی ایجاد شده باشد، صرع ثانویه می‌گویند. علل شایع صرع ثانویه ۱- آسیب مغزی پس از تروما  ۲- سکته مغزی  ۳- تومور مغزی ۴- عفونت‌های مغزی ۵- اختلالات متابولیک مانند تغییرات شدید سدیم خون. معمولاً، صرع پس از وقوع دو تشنجِ غیرقابل تحریک تشخیص داده می‌شود.  تشنج‌های صرع به دو نوع  تشنج کانونی و  تشنج عمومی   طبقه بندی می‌شوند. تشنج کانونی این نوع تشنج، ناشی از فعالیت غیر طبیعی در یک قسمت از مغز است؛ که بارزترین علامت آن، از دست دادن هوشیاری است.  تشنج عمومی دراین نوع از تشنج، در اکثر مواقع هوشیاری کامل از بین می‌رود و بیشتر به شش نوع زیر تقسیم می‌شود: ۱- تشنج تونیک-کلونیک ۲- تشنج تونیک ۳- تشنج کلونیک ۴- تشنج میوکلونیک ۵- تشنج ابسنس (پنهان) ۶- تشنج آتونیک تشخیص صرع آزمایش‌های خون، تصویربرداری مغز (MRI) و نوار مغزی (EEG)، از روش‌های تشخیص بیماری صرع هستند. در صورت مشکوک بودن به عفونت، پونکسیون کمری برای معاینه CSF  نیزانجام می‌شود. در بیماران جوان، ممکن است هیچ علتی برای بروز بیماری صرع ، پیدا نشود.  درمان صرع درمان صرع در درجه اول شامل تجویز داروهای ضد تشنج است. انتخاب داروی ضد تشنج باید بر اساس نوع تشنج و مشخصات عوارض جانبی در نظر گرفته شود. پس از۲ تا ۵ سال درمان، در حدود ۷۰ درصد از کودکان و ۶۰ درصد از بزرگسالان، می‌توانند داروها را بدون عود مجدد تشنج قطع کنند. اگر بیماری مقاوم به دارو باشد، جراحی صرع تنها گزینه خواهد بود. لوبکتومی و لزیونکتومی دو نوع جراحی بیماری صرع اصلی هستند . تکنیک‌های جدیدتر درمان بیماری صرع ، شامل تحریک عصب واگوس (VNS) با کاشت جراحی یک دستگاه تحریک کننده و کاشت سیستم (VNS NeuroPace) است. صرع لوب قدامی مغز بیماری صرع می‌تواند از قسمت‌های مختلف مغز ناشی شود. اگر این بیماری از پشت مغز ناشی شود، منجر به صرع حرکتی خواهد شد. اگر از قسمت تمپورال ناشی شود، بیمار حواسش را از دست خواهد داد و بیهوش خواهد شد. زمانی که بیماری صرع از لوب قدامی ناشی شود، منجر به اختلالات شخصیتی و حس‌کردن بوی غیرحقیقی خواهد شد. درصورتی که این بیماری با دارو درمان نشود، بهترین گزینه درمانی جراحی خواهد بود. برای انجام عمل جراحی، ابتدا قسمتی از مغز که منجر به صرع شده توسط نوار مغزی تعیین می‌شود و سپس آن قسمت درآورده می‌شود.  صرع لوب تمپورال مزیال این بیماری ارتباط زیادی با صرع لوب گیجگاهی مغز دارد. در اثر ایجاد زخم در عمیق‌ترین قسمت لوب گیجگاهی مغز و کمبود نورون‌ها، صرع لوب تمپورال مزیال ایجاد می‌شود. این بیماری از قسمت میانی لوب تمپورال ناشی می‌شود و باعث از بین رفتن هوش می‌شود. این بیماری از طریق جراحی (درآوردن قسمتی از مغز که باعث تولید صرع می‌شود) درمان می‌شود. از شایع‌ترین علل صرع می‌توان به ناهنجاری‌های عروقی مغز، سندروم‌های ژنتیکی و کمبود اکسیژن در مغز اشاره کرد. علائم بیماری صرع ۱- تغییر در رفتار ۲- تغییر در احساسات ۳- اسپاسم ماهیچه ۴- تشنج تشخیص صرع لوب تمپورال مزیال MRI، توموگرافی کامپیوتری و انجام آزمایش خون، از رایج‌ترین روش‌های تشخیص این بیماری هستند. صرع لوب فرونتال صرع لوب فرونتال یک نوع بیماری است که از سندرم صرع نشأت می‌گیرد. افراد مبتلا به این بیماری از حرکات غیر طبیعی در هنگام خواب رنج می‌برند؛ که نوعی تشنج به حساب می‌آید. بیماری صرع لوب فرونتال می‌تواند در هر سنی رخ دهد؛ اما اکثراً در سنین پایین‌تر از ۲۰ سالگی دیده می‌شود. علت اصلی ایجادکننده این بیماری، عوامل ارثی است. این بیماری تحت عنوان صرع لوب فرونتال شبانه، صرع لوب پیشانی و صرع لوب فرونتال اوتوزوم نیز شناخته می‌شود.  علائم صرع لوب فرونتال در افراد مبتلا به این بیماری، هنگام خواب و یا وقتی که از خواب بیدار می‌شوند، علائم زیر مشاهده می‌شود: ۱- چرخش بدن ۲- بالا و پایین رفتن لگن ۳- حرکاتی مثل رکاب زدن ۴- ایجاد صداهایی مثل گریه، ناله وفریاد روش های تشخیص بیماری صرع لوب فرونتال اولین قدم در تشخیص این بیماری، بررسی سوابق پزشکی و معاینه کامل است. قدم بعدی، انجام نوار مغزی است؛ اما اگر در نوار مغزی نشانه‌ای وجود نداشته باشد، مانیتورینگ طولانی مدت امواج مغزی در هنگام خواب انجام می‌شود.  روش های درمان بیماری صرع لوب فرونتال یکی از رایج‌ترین روش‌های درمان این نوع از بیماری، مصرف داروهای ضد تشنج مثل اکسا کاربازپین است. هم‌چنین مصرف داروهای ضد صرع مثل لوتیراستام، لاکوزامید، گاباپنتین و زونیسامید نیز بسیار مفید خواهند بود. 
جراحی مغز
بیشتر
شوانوم وستبولار / دهلیزی ( نوروم آکوستیک )
شوانوم وستبولار / دهلیزی (نوروم آکوستیک) یکی از تومورهای خوش خیم عصب هشتم جمجمه‌ای، تومور مغزی نوروم آکوستیک (سی پی انگل) یا شوآنوم وستیبولار است. تومور نوروم آکوستیک معمولاً از سلول‌های بالایی عصب جمجمه‌ای به وجود می‌آید و فشار زیادی به اعصاب مخچه وارد می‌کند.  انواع تومور نوروم آکوستیک تومور نوروم آکوستیک در انواع متناوب و ارثی رخ می‌دهد. اکثر بیماران مبتلا به نوروم آکوستیک، به نوع متناوب مبتلا هستند. سندرم ارثی نوروم آکوستیک، نوروفیبروماتوزیس نوع دوم نامیده می‌شود. ۵ درصد از بیماران مبتلا به نوروم آکوستیک، زمینه‌های ارثی دارند. علل تومور نوروم آکوستیک علت بروز تومور نوروم آکوستیک، نامشخص است. طبق تحقیقات انجام شده،  یکی از دلایل  تشخیص تومور نوروم آکوستیک ، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض پارازیت تلفن همراه است. درمان نوروم آکوستیک برای درمان تومور نوروم آکوستیک، سه روش متداول وجود دارد؛ که عبارت‌اند از: ۱- معاینه مستمر ۲- جراحی ۳- پرتو جراحی با توجه به وضعیت تومور، عملکرد اعصاب صورت بیمار و سلامت شنوایی، پزشک تشخیص می‌دهد که از چه نوع درمانی استفاده کند. اگر بیمار مبتلا به نوروم آکوستیک خفیف باشد، لازم است تا هرسال برای بررسی وضعیت تومور، تصویربرداری انجام شود. سپس با توجه به سایز تومور نوروم آکوستیک، نوع درمان مشخص خواهد شد. پرتوجراحی در پرتوجراحی، تومور نوروم آکوستیک را با پرتوهای همگرا با انرژی بالا هدف گذاری می‌کنند. به کمک پرتو جراحی، رشد تومور کنترل می‌شود؛ به این معنی که رشد تومور یا کاهش می‌یابد یا متوقف می‌شود. اگر این نوع از درمان طولانی شود عوارض زیر را به همراه خواهد آورد: ۱-  نکروز مغز( بافت مردگی مغز) ۲-  آسیب به اعصاب جمجمه ۳- گلیوبلاستوم مولتی فرم یا گلیوبلاستوما جراحی تومور نوروم آکوستیک اکثر افراد مبتلا به نوروم آکوستیک، به کمک جراحی درمان می‌‎شوند. به کمک جراحی، کوچک‌ترین تومور هم مشخص می‌شود و برداشته می‌شود. نوع جراحی بستگی به مکان و هم‌ چنین اندازه تومور دارد. معمولاً با جراحی، برداشتن کامل تومور امکان پذیر است. عمل جراحی تحت بیهوشی کامل انجام پذیر خواهد بود. اگر پزشک تشخیص دهد که جمجمه نیاز به باز شدن دارد، در نتیجه موی سر را می‌تراشند. جدیداً این جراحی کمی متفاوت انجام می‌شود؛ شکافی بسیار کوچک در جمجمه و در نزدیکی گوش ایجاد می‌کنند. برای برداشتن تومور نوروم آکوستیک، باید رگ‌ها، اعصاب و تومور بیمار به کمک آندوسکوپی کاملاً ارزیابی شوند، که تومور بدون آسیب رساندن به بافت‌های دیگر برداشته شود.
تومور
بیشتر
برای کلمه سندرم تونل رادیال هیچ نتیجه ای پیدا نشد.

دیگر بخش های سایت

question bar question icon
دکتر مرتضوی

متخصص جراحی مغز و اعصاب
question icon
ارسال

مشاهده همه

آیا امکان ارسال آنلاین مدارک بیمار جهت بررسی امکان جراحی وجود دارد؟
بله، می‌توانید با ارسال مدارک پزشکی همچون اسکن، MRI و... و شرح مختصری از وضعیت بیماری وی به شماره واتس‌اپ ۰۹۹۱۸۴۰۰۰۸۴ نظر پزشکان و جراحان فوق تخصص را جهت امکان جراحی جویا شوید. 
question icon
در کلینیک مرتضوی چه بیماری‌هایی پذیرش و درمان می‌شوند؟
کلیه بیماری‌های مغز و اعصاب و ستون فقرات که در بخش خدمات کلینیک این وبسایت به آن اشاره شده است در این مجموعه قابل پذیرش، جراحی و درمان هستند. جراحی تومورهای مغز و اعصاب و ستون فقرات، آنوریسم، AVM، ناهنجاری غار، بیماری مویامویا، نورالژی عصب سه قلو و... برخی از این موارد هستند.
question icon
دریافت نوبت