جراحی رزکسیون مالفورماسیون کاورنوس پونتومزنسفال از اپروچ تلوولار

جراحی ناهنجاری غار ۴۸ میلی متری
این ویدئو درباره جراحی یک زائده غاری یا Cavernous Malformation در بصل‌النخاع است که قسمت زیادی از بصل‌النخاع بیمار را گرفته بود، در واقع یکی از بزرگ ترین زائده‌هایی بوده که در ادبیات جراحی مغز درباره آن صحبت شده چرا که ابعادی حدود ۴۸ میلی‌متر یعنی تقریبا ۵ سانتی‌متر بوده که برای این نقطه از مغز که در آن بصل‌النخاع بین ۵.۵ تا ۶ سانتی‌متر است، تقریبا ۹۰ درصد فضا در آن قسمت را گرفته بود.
بیمار فردی ۵۰ ساله است که با ضعف طرف راست و ضعف حرکت چشم‌ها به طرف چپ آمده و در MRI آن تعداد ۹ ناهنجاری غار را در مغز نشان می دهد که یکی از آنها به مشکلات و ضعف حرکتی بیمار ربط داشت.
بیماری Cavernous Malformation اغلب آرام است و علائمی از خود نشان نمی‌دهد، ولی بعضی وقت‌ها رشد و خون‌ریزی می‌کند. به خاطر مشکلات ایجاد شده برای این بیمار، تیم جراحی تصمیم به جراحی او گرفتند و با کرانیوتومی قاعده جمجمه خلفی بخشی از زائده را خارج کرده و همزمان با دقت بخشی از سیاهرگ که به خاطر تاثیرگذاری در رفت و آمد خون بصل‌النخاع نباید آسیب دیده یا برداشته شود را حفظ کردند. 
در استیج سه جراحی که پس از چند هفته انجام شد، خون‌ریزی استیج قبلی درآورده شده، و کل زائده بدون فشار وارد شدن به مغز خارج شد. 
مزیت استیج بندی جراحی این است که بعد از مدتی بین مغز و محل زائده لایه‌ای ایجاد می‌شود که درآوردن زائده را آسان‌تر و احتمال آسیب به بیمار را کمتر می‌کند. به خاطر همین این روش در مواردی که زائده بسیار بزرگ است توصیه می‌شود.

تگ ها:
دریافت نوبت